s

Stichting Maud voor Leven

Het shirt Laat Kanker de Kanker krijgen kan de wereld verbeteren voor kinderen met een neuroblastoom. Neuroblastoom is een zeldzame en agressieve vorm van kanker, die alleen bij kinderen voorkomt. De opbrengst van het shirt Laat Kanker de Kanker krijgen gaat naar Stichting Maud voor Leven, die zich inzet voor deze kinderen en hun ouders.

 Stichting Maud voor Leven is opgericht door de ouders van Maud, die op 5 december 2011 te horen kregen dat hun tweejarige dochtertje leed aan de meest agressieve vorm van neuroblastoom, met uitzaaiingen. Maar een op de vijf kinderen overleeft deze ziekte. In de Verenigde Staten bestaat een behandeling met immunotherapie, die de kans op genezing met 20% verhoogt. De medische kosten van Maud's behandeling zouden worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar de kosten voor de reis en het verblijf van het gezin niet.

Helaas, nog voordat Maud met haar ouders, haar broer Niels en haar tweelingzus Juul naar de Verenigde Staten kon vertrekken, verloor Maud op 15 juni 2012 het gevecht van deze verschrikkelijke ziekte. Sindsdien ondersteunt Stichting Maud voor Leven gezinnen in een soortgelijke situatie en zet de stichting zich in voor fondsenwerving, voorlichting en onderzoek.

Steun Stichting Maud voor Leven en laat kanker de kanker krijgen.

Bekijk hier de shirts.

Liever alleen doneren? Dat kan natuurlijk ook: via een donatie op deze site, of via onze pagina op Geef.nl